Jajka na twardo można konsumować z majonezem, śmietaną albo solo. Dzisiaj odświeżamy stare przyzwyczajenia i prezentujemy 4 pomysły na pyszne pasty do jajek. Nic tylko faszerować jaja na twardo!
Pasta łososiowa ze śmietaną i pieprzem
Przygotowanie – 15 min; 1 porcja – ok.185 kcal
Składniki na 4 porcje:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
- 6 plastrów wędzonego łososia
- łyżeczka zielonego pieprzu
SPOSÓB WYKONANIA:
- Jajka obierz, nie uszkadzając białek. Przekrój na pół, wyjmij żółtka.
- Plastry łososia pokrój w kostkę, a następnie zmiksuj ze śmietaną. Dodaj ugotowane żółtka, zmiksuj. Przypraw solą i pieprzem. Na koniec dodaj zielony pieprz, wymieszaj.