Jajka na twardo można konsumować z majonezem, śmietaną albo solo. Dzisiaj odświeżamy stare przyzwyczajenia i prezentujemy 4 pomysły na pyszne pasty do jajek. Nic tylko faszerować jaja na twardo!
Pasta różowa z szynką i majonezem
Przygotowanie – 15 min; 1 porcja – ok. 205 kcal
Składniki na 4 porcje:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 2 łyżki gęstego majonezu
- 4 plastry szynki konserwowej
- sól, pieprz, ostra papryka
SPOSÓB WYKONANIA:
- Ugotowane jajka ostudź pod zimną wodą, obierz ze skorupek, nie uszkadzając białek, przekrój na pół. Wyjmij żółtka.
- Plastry szynki pokrój w kostkę i zmiksuj z majonezem. Dodaj ugotowane żółtka, zmiksuj. Przypraw solą, pieprzem i papryką, wymieszaj. Napełnij połówki białek. Doskonałym dodatkiem do tej pasty jest majonez chrzanowy lub łyżeczka utartego chrzanu.