4 słodkie przekąski, które wyczarujesz w 40 minut. Idealne gdy pojawią się niespodziewani gości, albo masz ochotę na coś słodkiego, a sklepy zamknięte!
JABŁKA POD CHRUPIĄCĄ KRUSZONKĄ
- kilogram słodkich jabłek
- 110 g masła zimnego
- 150 g mąki
- 100 g cukru
- cynamon, kard’amon
Przygotowanie:
Jabłka obieramy, kroimy na małe kawałki lub ścieramy na grubych oczkach, układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy cynamonem. Masło kroimy na kawałki, dodajemy do mąki wymieszanej z cukrem. Łączymy, tworząc strukturę kruszonki, i wykładamy na jabłka. Pieczemy przez 20 minutek w 180 stopniach
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















