Wystarczy 15 minut, żeby przyrządzić poniższe potrawy. A do ich przygotowania nie są potrzebne żadne wyjątkowe umiejętności. Zebraliśmy 4 przepisy, na zdrowe i pyszne dania obiadowe. Koniecznie wypróbujcie!
CUKINIA FASZEROWANA
– kostka rosołowa
– cukinia
– cebula i czosnek
– rodzynki i orzechy
– szpinak
– kuskus
– natka pietruszki
– ser feta
Krok 1
Nagrzej piekarnik do 220 st. C. Przekrój cukinię na pół i wydrąż środek. Z kostki rosołowej i 500 ml wody przygotuj bulion.
Krok 2
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na margarynie wraz z czosnkiem. Dodaj rodzynki, orzechy i szpinak. Smaż chwilę.
Krok 3
Patelnię zdejmij z ognia, następnie wsyp kuskus, wlej połowę bulionu i przykryj – pozostaw do momentu, gdy kasza wchłonie płyn.
Krok 4
Ser pokrój w kostkę i wraz z posiekaną natką oraz kuminem wymieszaj z kuskusem. Cukinię napełnij przygotowaną kaszą i ułóż w żaroodpornym naczyniu. Zapiekaj chwilę aż danie będzie ciepłe.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















