Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Smakowita owsianka z kozim serem

Smakowita owsianka z kozim serem

Czy lepsze są garnki emaliowane, czy zwykłe?

Czy lepsze są garnki emaliowane, czy zwykłe?

Dieta pudełkowa – czy zapewnia różnorodne posiłki?

Dieta pudełkowa – czy zapewnia różnorodne posiłki?

Przystawki i przekąski – pomysł na urozmaicenie menu

Przystawki i przekąski – pomysł na urozmaicenie menu

Pikantna sałatka

Pikantna sałatka

Szybka sałatka

Szybka sałatka

Kluseczki z serka homogenizowanego

Kluseczki z serka homogenizowanego

Naleśniki z mięsem

Naleśniki z mięsem

Piersi kurczaka w śmietanie

Piersi kurczaka w śmietanie

8 prostych przepisów na GRECKIE dania i desery

8 prostych przepisów na GRECKIE dania i desery

10 dań typowych dla kuchni GRECKIEJ

10 dań typowych dla kuchni GRECKIEJ

Kawa po irlandzku

Kawa po irlandzku

Babeczki

Babeczki

Napój pełen witamin

Napój pełen witamin

Śmietankowe wafelki

Śmietankowe wafelki

Szarlotka z budyniem

Szarlotka z budyniem

4 sposoby przyrządzania potraw w WOKU!

Wok czyli idealne naczynie do duszenia, gotowania i smażenia potraw. Odkryj w jaki sposób przygotujesz w nim ulubione dania!

 

 

 

SMAŻENIE

Najbardziej popularna forma przyrządzania potraw w woku to właśnie smażenie. Olej musi być mocno rozgrzany, a dzięki technice mieszania i podsmażania produkty nie rozpadają się na kawałki i są miękkie w środku, a chrupkie na zewnątrz. Zasady dobrego smażenia w woku to: wszystkie potrawy musza być wcześniej gotowe, pokrojone. Nie należy przesadzać z ilością oleju, a najlepszy będzie olej słonecznikowy. Mięso wrzucamy na samym początku następnie warzywa, na koniec kiełki i grzyby. Wok myjemy dopiero gdy całkowicie ostygnie inaczej szybko straci powłokę chroniącą przed przywieraniem potraw.

 

 

CZYTAJ DALEJ >>>>>>>>