Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Serowe mity

Serowe mity

Czy catering dietetyczny to najlepsze rozwiązanie?

Czy catering dietetyczny to najlepsze rozwiązanie?

Smakowita owsianka z kozim serem

Smakowita owsianka z kozim serem

Czy lepsze są garnki emaliowane, czy zwykłe?

Czy lepsze są garnki emaliowane, czy zwykłe?

Dieta pudełkowa – czy zapewnia różnorodne posiłki?

Dieta pudełkowa – czy zapewnia różnorodne posiłki?

Przystawki i przekąski – pomysł na urozmaicenie menu

Przystawki i przekąski – pomysł na urozmaicenie menu

Pikantna sałatka

Pikantna sałatka

Szybka sałatka

Szybka sałatka

Kluseczki z serka homogenizowanego

Kluseczki z serka homogenizowanego

Naleśniki z mięsem

Naleśniki z mięsem

Piersi kurczaka w śmietanie

Piersi kurczaka w śmietanie

8 prostych przepisów na GRECKIE dania i desery

8 prostych przepisów na GRECKIE dania i desery

10 dań typowych dla kuchni GRECKIEJ

10 dań typowych dla kuchni GRECKIEJ

Kawa po irlandzku

Kawa po irlandzku

Babeczki

Babeczki

Napój pełen witamin

Napój pełen witamin

4 sposoby przyrządzania potraw w WOKU!

Wok czyli idealne naczynie do duszenia, gotowania i smażenia potraw. Odkryj w jaki sposób przygotujesz w nim ulubione dania!

 

 

 

SMAŻENIE

Najbardziej popularna forma przyrządzania potraw w woku to właśnie smażenie. Olej musi być mocno rozgrzany, a dzięki technice mieszania i podsmażania produkty nie rozpadają się na kawałki i są miękkie w środku, a chrupkie na zewnątrz. Zasady dobrego smażenia w woku to: wszystkie potrawy musza być wcześniej gotowe, pokrojone. Nie należy przesadzać z ilością oleju, a najlepszy będzie olej słonecznikowy. Mięso wrzucamy na samym początku następnie warzywa, na koniec kiełki i grzyby. Wok myjemy dopiero gdy całkowicie ostygnie inaczej szybko straci powłokę chroniącą przed przywieraniem potraw.

 

 

CZYTAJ DALEJ >>>>>>>>