Oto kilka kuchennych mitów, w które ślepo wierzymy i stosujemy je w kuchni.
KAWA MIELONA POWINNA BYĆ PRZECHOWYWANA W LODÓWCE
Chłodna temperatura nie ma wpływu na świeżość kawy. Za to trzymanie jej w lodówce w nieszczelnym pojemniku spowoduje, że nie będziecie mieć ochoty na poranną małą czarną. Kawa chłonie wszelki zapachy z lodówki i to jest bardzo niewskazane.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















