W niektórych produktach spożywczych najwięcej witamin i wartości odżywczych znajduje się w skórce. Oto lista warzyw, których nie powinniśmy obierać.
Zobacz też: Jak przygotować szparagi?
2. BAKŁAŻAN 
W skórce bakłażana znajduje się nasunina – antyoksydant, który pomaga przeciwdziałać uszkodzeniu komórek w wyniku procesu starzenia się i chorób. Wrzuć na grilla pokrojonego bakłażana, koniecznie z fioletową skórką i zapewnij swojemu organizmowi moc wartości odżywczych.
Na kolejnej stronie więcej
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















