Kolor ma znaczenie! Związki nadające warzywom i owocom apetyczną barwę są też cennymi składnikami odżywczymi. Sprawdź jakie zalety wynikają z częstego spożywania białych warzyw typu cebula, por, kalafior czy czosnek.
W białych warzywach znajduje się też siarka, która poprawia proporcje między frakcjami cholesterolu i działa bardzo pozytywnie na osoby borykające się z podwyższonym cholesterolem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















