Białe zęby to synonim zdrowia i urody. Każdy o nich marzy! Niektóre produkty spożywcze powodują, że nasze zęby żółkną dużo szybciej. Niektóre substancje wywołują plamy i niszczą szkliwo. Oto lista produktów, które najbardziej przebarwiają nasze szkliwo!
CURRY
Czerwony i żółty odcień curry w proszku również sprawia, że nasze zęby żółkną. Żadna z nas nie zamierza jednak rezygnować z jego zdrowotnych dobrodziejstw. Żeby zwalczyć jego negatywny wpływ na zęby, polecamy dokładnie przepłukać jamę ustną zaraz po jedzeniu.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















