Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Gorąca Czekolada Pomarańczowa

Gorąca Czekolada Pomarańczowa

Warstwowe tiramisu piernikowe czy mus czekoladowy z żurawiną ?  Gotowe w 15 minut.

Warstwowe tiramisu piernikowe czy mus czekoladowy z żurawiną ? Gotowe w 15 minut.

Karp Pieczony w Maśle i Ziołach

Karp Pieczony w Maśle i Ziołach

Tort Piernikowy z Karmelową Nutą – klasyk w nowoczesnej odsłonie

Tort Piernikowy z Karmelową Nutą – klasyk w nowoczesnej odsłonie

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

3 ciasta FIT idealne na Święta !

3 ciasta FIT idealne na Święta !

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

7-dniowa dieta Ewy Chodakowskiej

Codziennie ostro ćwiczysz w domu lub na siłowni? Planujesz schudnąć przed wakacyjnym sezonem? To ostatni dzwonek, aby wziąć się w garść. Poznaj 7-dniową dietę z Ewą Chodakowską! 

Dzień 4

ŚNIADANIE: Owsianka z otrębami pszennymi i musem truskawkowym

  • Składniki: 3 łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów pszennych, szklanka mleka 1,5%, garść truskawek
  • Do picia: 3/4 szklanki świeżo wyciskanego soku owocowo-warzywnego
  • Jak to zrobić: Zagotuj mleko z płatkami i otrębami. Truskawki rozgnieć i podgrzej z łyżeczką miodu, aż będą miękkie. Owsiankę podawaj z ciepłym musem.

II ŚNIADANIE: Twarożek z suszonymi pomidorami, rukolą i sezamem

  • Składniki: 150 g twarożku, garść rukoli, 2 plastry suszonych pomidorów, 1/3 ząbka czosnku, łyżeczka sezamu, sól, pieprz, kromka chleba pełnoziarnistego
  • Do picia: szklanka wody mineralnej
  • Jak to zrobić: Twarożek wymieszaj z rukolą, posiekanymi pomidorami, czosnkiem i sezamem. Dopraw solą i pieprzem i podawaj z pieczywem.

OBIAD: Morszczuk zapiekany z selerem naciowym i koperkiem

  • Składniki: łyżeczka oliwy z oliwek, 1/4 średniej cebuli, pół średniej marchewki, liść laurowy, sól i pieprz cytrynowy, 100 g fileta z morszczuka, pół łodygi selera naciowego, 1/4 średniego pora, 1/4 szklanki jogurtu naturalnego, łyżka koperku, 3 łyżki kaszy jęczmiennej perłowej, 5-6 liści zielonej sałaty z łyżeczką oliwy z oliwek
  • Do picia: szklanka wody mineralnej
  • Jak to zrobić: Posiekaną cebulę i część pokrojonej w kostkę marchewki podsmaż na oliwie. Dopraw liściem laurowym, solą i pieprzem. Rybę umyj i włóż na 10 min. do gorącej marynaty. Odsącz i przełóż do naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą. Seler, por i pozostałą marchewkę pokrój w plastry. Gotuj 3-4 min. Warzywa ułóż na filetach. Jogurt wymieszaj z posiekanym koperkiem, solą i pieprzem. Rybę z warzywami polej przygotowanym sosem . Zapiekaj przez 10-15 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st. C. Podawaj z ugotowaną kaszą jęczmienną i zieloną sałatą polaną oliwą.

PODWIECZOREK: Sałatka owocowo-warzywna

  • Składniki: tarte jabłko, średnia tarta marchewka, mandarynka, 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
  • Do picia: szklanka wody mineralnej
  • Jak to zrobić: Owoce i warzywa wymieszaj w miseczce z jogurtem naturalnym

KOLACJA: Faszerowana cukinia

  • Składniki: cukinia, 30 g piersi z kurczaka, łyżeczka kaparów, pół średniej cebuli, sól, pieprz, oregano, białko z połowy jajka,1/4 szklanki bulionu warzywnego, łyżka jogurtu naturalnego, łyżeczka posiekanego koperku
  • Do picia: szklanka wody mineralnej
  • Jak to zrobić: Cukinię przekrój wzdłuż na pół i wydrąż połowę miąższu. Mięso zmiel i wymieszaj z posiekanym miąższem cukinii, kaparami i cebulą. Dopraw solą, pieprzem i oregano. Masę połącz z ubitym białkiem jajka. Połówki cukinii napełnij nadzieniem i ułóż w naczyniu żaroodpornym, wlej bulion warzywny. Piecz ok. 35 min. w temp. 180 st. C. Sos powstały podczas pieczenia połącz z jogurtem naturalnym i koperkiem, wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Upieczoną cukinię polej sosem.

 

KOLEJNY DZIEŃ >>>