Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Gorąca Czekolada Pomarańczowa

Gorąca Czekolada Pomarańczowa

Warstwowe tiramisu piernikowe czy mus czekoladowy z żurawiną ?  Gotowe w 15 minut.

Warstwowe tiramisu piernikowe czy mus czekoladowy z żurawiną ? Gotowe w 15 minut.

Karp Pieczony w Maśle i Ziołach

Karp Pieczony w Maśle i Ziołach

Tort Piernikowy z Karmelową Nutą – klasyk w nowoczesnej odsłonie

Tort Piernikowy z Karmelową Nutą – klasyk w nowoczesnej odsłonie

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

3 ciasta FIT idealne na Święta !

3 ciasta FIT idealne na Święta !

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

7-dniowa dieta Ewy Chodakowskiej

Codziennie ostro ćwiczysz w domu lub na siłowni? Planujesz schudnąć przed wakacyjnym sezonem? To ostatni dzwonek, aby wziąć się w garść. Poznaj 7-dniową dietę z Ewą Chodakowską! 

Dzień 5

ŚNIADANIE: Kanapki z pikantną pastą z fasoli

  • Składniki: 3 łyżki białej fasoli, 1/4 małej papryczki chilli, 1/4 średniej papryki, pół ząbka czosnku, łyżeczka oliwy z oliwek, pół łyżeczki soku z cytryny, szczypta cząbru, pieprz czarny, chilli do smaku, 2 kromki żytniego chleba razowego
  • Do picia: 3/4 szklanki świeżo wyciskanego soku owocowo-warzywnego
  • Jak to zrobić: Ugotuj fasolę, a następnie rozgnieć ją widelcem. Wymieszaj z posiekaną papryczką chilli, papryką, czosnkiem, oliwą i sokiem z cytryny. Dopraw cząbrem, pieprzem i chilli. Podawaj z pieczywem

II ŚNIADANIE: Jogurt z muesli i owocami

  • Składniki: 150 g jogurtu naturalnego, łyżka muesli z płatków owsianych i żytnich, 3 suszone śliwki
  • Do picia: szklanka wody mineralnej
  • Jak to zrobić: Jogurt wymieszaj w muesli i pokrojonymi suszonymi śliwkami.

OBIAD: Duszona wołowina z pieczarkami

  • Składniki: 150 g chudej wołowiny, łyżeczka oliwy z oliwek, pół ząbka czosnku, 60 g pieczarek, sól, pieprz, oregano, pół łyżki koncentratu pomidorowego, szczypta oregano, 3 łyżki kaszy jęczmiennej pęczak, surówka z czerwonej kapusty: 40 g kapusty, jabłko, cebula, łyżeczka oliwy z oliwek
  • Do picia: szklanka wody mineralnej
  • Jak to zrobić: Wołowinę umyj i pokrój w kostkę. Smaż na oliwie z posiekanym czosnkiem przez 2-3 min. Podlej niewielką ilością wody i duś pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Dodaj umyte pieczarki, dopraw solą, pieprzem i oregano. Duś przez 5 min. Mięso połącz z koncentratem pomidorowym, zagotuj i zestaw z ognia. Podawaj z ugotowanym pęczakiem i surówką z czerwonej kapusty.

PODWIECZOREK: Sałatka owocowa z orzechami włoskimi i jogurtem naturalnym

  • Składniki: średnia brzoskwinia, mandarynka, pół średniego kiwi, 1/3 średniego banana, łyżka siekanych orzechów włoskich, łyżka jogurtu naturalnego
  • Do picia: szklanka wody mineralnej
  • Jak to zrobić: Pokrój owoce i orzechy. Wymieszaj z jogurtem.

KOLACJA: Sałatka z jajek, brokułów i kukurydzy

  • Składniki: 100 g brokułów, 2 łyżki kukurydzy, jajko ugotowane na twardo, 2 łyżki jogurtu naturalnego, łyżka pestek dyni, sól, pieprz
  • Do picia: szklanka zielonej herbaty
  • Jak to zrobić: Ugotowane i podzielone na różyczki brokuły wymieszaj z kukurydzą i pokrojonym jajkiem. Dodaj jogurt i pestki dyni. Dopraw solą i pieprzem.

KOLEJNY DZIEŃ >>>