Zdrowe odżywianie i gotowanie bez tłuszczu to teraz HOT temat. I bardzo dobrze! Świadomość tego, co jemy ma ogromne znaczenie dla zdrowia i kondycji. Codziennie publikujemy dla Was mnóstwo przepisów, a pomysły na nie czerpiemy z książek i gazet. Zobaczcie nasze ulubione lektury o gotowaniu i zdrowym odżywianiu.Warto mieć je pod ręką!
Super zboża. Wszystko co musisz wiedzieć o kaszy jaglanej, owsie, teffie, orkiszu i sorgo
Piąta książka z serii „Superfoods” to kompleksowe omówienie wspaniałych właściwości zbóż uprawianych niekiedy od tysięcy lat, które ze względu na walory smakowe i zdrowotne wracają na nasze stoły.
Proso, teff , sorgo – to tylko niektóre z nich. Z tej książki dowiesz się również jak wykorzystywać w kuchni pełnoziarnisty orkisz, pszenicę płaskurkę, czy ubogi w cholesterol owies.