Mięso z piersi kurczaka jest źródłem chudego białka i dostarcza naszemu organizmowi koenzym Q10. Jest także dość dietetyczne i proste do przygotowania. Dowiedz się dlaczego powinieneś częściej sięgać po pierś z kurczaka.
Zobacz też: Oto dlaczego nie powinniście pić coli
7. Jest bogata w cynk
Zjedzenie porcji piersi pokrywa zapotrzebowanie organizmu na cynk w ok. 18 proc. Cynk ma duże znaczenie dla pracy układu odpornościowego, płciowego oraz dla zachowania ładnego wyglądu skóry.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















