Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

8 pomysłów na TANI i sycący obiad!

Dzisiaj krótko i na temat. Oto 8 pomysłów na tanie i sycące dania! Ciekawe czy kiedykolwiek próbowaliście choć jednego? W niektórych przypadkach koszt porcji nie przekracza nawet 2 zł!  

 

sa_1430385882pierogi

 

PIEROGI RUSKIE

Na ciasto :

  • 2 szklanki mąki
  • szklanka ciepłej osolonej wody

Na farsz:

  • 60 dag ugotowanych ziemniaków
  • 25 dag twarogu
  • cebula
  • olej
  • 15 dag wędzonego boczku
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania

Sprawdź przepis na pierogi ruskie!

  1. Cebulę obierz, posiekaj.
  2. Olej rozgrzej na patelni, wrzuć cebulę, zrumień.
  3. Ziemniaki zmiel.
  4. Twaróg rozgnieć widelcem, wymieszaj z cebulą i ziemniakami, dopraw do smaku solą i pieprzem.
  5. Na ciasto mąkę przesiej do miski, wlej wodę, wyrób łyżką (jeśli jest zbyt gęste, dodaj wody).
  6. Ciasto wyłóż na stolnicę, zagnieć i rozwałkuj.
  7. Szklanką wykrawaj krążki.
  8. Na krążki nakładaj po łyżeczce farszu, brzegi dokładnie zlepiaj.
  9. Pierogi wrzucaj partiami na osolony wrzątek, przykryj.
  10. Gdy wypłyną, gotuj 3 minuty.
  11. Wyjmij łyżką cedzakową, odsącz i wyłóż na półmisek.
  12. Boczek pokrój w kostkę.
  13. Wrzuć na rozgrzany olej, smaż 2-3 minuty, zdejmij.
  14. Pierogi podawaj polane tłuszczem i boczkiem.
  15. Możesz je też podpiec w piekarniku.

 

CZYTAJ DALEJ >>>