Składniki na 4 porcje:
- 1 kg filetów z morszczuka
- jajko
- mąka pszenna
- sok z jednej cytryny
- szklanka piwa
- przyprawa uniwersalna do potraw
- olej
- sól
Filety umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Skroplić sokiem, oprószyć przyprawą, odstawić. Jajko wbić do miseczki, dodać szczyptę soli, piwo i mąkę w takiej ilości, by powstało gęste ciasto naleśnikowe. Rybę zanurzać w cieście i smażyć na oleju na złoty kolor.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













