- 1 opakowanie makaronu świderki
- 1 cebula
- 30 dag kapusty kiszonej
- 50 dag mielonego mięsa (wieprzowe lub drobiowe, albo mieszane)
- olej
- sól
- pieprz
- czosnek
Ugotować makaron. Kapustę kiszoną gotować w wodzie do miękkości, ostudzić i odcisnąć z wody, drobno poszatkować. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju, dodać mięso mielone i usmażyć. Dodać zmiażdżony ząbek czosnku, sól, pieprz. Makaron wymieszać z mięsem mielonym, dodać kapustę kiszoną. Całość można posypać startym serem i zapiec w piekarniku.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













