- 4 szklanki ugotowanego makaronu penne
- 280 ml odcedzonej kukurydzy z puszki
- 4 łyżki masła
- sól
- pieprz
- 1,5 szklanki rzadkiego sosu beszamelowego
- natka pietruszki
Nagrzać piekarnik do 175 st. W posmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu układać na przemian warstwy makaronu i kukurydzę. Na każdą warstwę nałożyć wiórki masła, przyprawić solą i pieprzem. Polać sosem i piec przez 30 minut. Przybrać natką i podawać.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













