- 2 kotlety cielęce
- 60 dag cukinii
- 1 cebula
- 5-6 suszonych marynowanych pomidorów
- 1 opakowanie mozzarelli
- 4 łyżki oleju
Mięso opłukać, osuszyć, ściąć tłuste brzegi. Cukinię pokroić w plastry, cebulę posiekać. Pomidory osączyć, pociąć w paseczki a mozzarellę w kosteczkę. W niedużym garnku rozgrzać 2 łyżki oeju i na nim smażyć cukinię i cebulę 3-4 minuty. Przyprawić ją solą i pieprzem. Dodać pomidory i mozzarellę. Całość jeszcze chwilę podgrzać. Na patelni rozgrzać resztę oleju. Na nim smażyć mięso z dwóch stron po 2 minuty na każdej. Oprószyć solą i pieprzem. Podawać z warzywami i dowolnym makaronem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













