Przepis na danie całkowicie wegetarianskie.Zdrowe,pyszne i pożywne.
Składniki:
- 1 seler
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- 4 ziemniaki
- 1 kalafior
- 50 dag.pomidorów
- 2 cebule
- 4 strąki czerwonej papryki
- 15 strąków fasolki szparagowej
- 3 łyżki oliwy
- sól
Przygotowanie:
Obrane i pokrojone warzywa obgotować w niewielkiej ilości posolonej wody. Po ugotowaniu warzywa wyjąć z garnka. Wywaru nie wylewać. Posiekaną cebulę i pokrojoną paprykę przesmażyć na oliwie. Zaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem i układać w nim warstwami warzywa i pokrojone w plastry pomidory. Posypać je obsmażoną papryką i cebulką. Ostatnią warstwą powinny być pomidory. Posolić i zalać wywarem z warzyw. Zapiekać ok. 50 minut.