Przepis na danie całkowicie wegetarianskie.Zdrowe,pyszne i pożywne.
Składniki:
- 1 seler
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- 4 ziemniaki
- 1 kalafior
- 50 dag.pomidorów
- 2 cebule
- 4 strąki czerwonej papryki
- 15 strąków fasolki szparagowej
- 3 łyżki oliwy
- sól
Przygotowanie:
Obrane i pokrojone warzywa obgotować w niewielkiej ilości posolonej wody. Po ugotowaniu warzywa wyjąć z garnka. Wywaru nie wylewać. Posiekaną cebulę i pokrojoną paprykę przesmażyć na oliwie. Zaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem i układać w nim warstwami warzywa i pokrojone w plastry pomidory. Posypać je obsmażoną papryką i cebulką. Ostatnią warstwą powinny być pomidory. Posolić i zalać wywarem z warzyw. Zapiekać ok. 50 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













