Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

5 pomysłów na przepisy z agrestem – zarówno na letnie desery, jak i inne ciekawe dania:

5 pomysłów na przepisy z agrestem – zarówno na letnie desery, jak i inne ciekawe dania:

Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać

Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać

Najlepsze przekąski z jagodami na lato – sprawdzone pomysły i przepisy

Najlepsze przekąski z jagodami na lato – sprawdzone pomysły i przepisy

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Makaron “penne” z paluszkami miesnymi z krabow

Przepis na makaron "penne" z paluszkami mięsnymi z krabów znakomity dla osób uprawiających sport.

Składniki:

  • 400 gr makaronu "penne"
  • 2 zabki czosnku
  • natka z pietruszki
  • puszka pomidorów bez skórki
  • 1 mała śmietana słodka
  • 5 paluszków (wielkosci jak paluszki rybne i tez mrożone) polpy z kraba
  • sól, pieprz, ostra papryka
  • starty parmezan
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:


Na patelnię nalać odrobinę oliwy z oliwek, dodać posiekany czosnek i odrobinę natki z pietruszki. Podsmażyć na małym ogniu ok. minuty. Dodać pomidory z puszki, rozgnieść je widelcem. Smażyć ok 8 min. Dodać rozmrożone już i pokrojone na kawałeczki paluszki z polpy kraba. Rozgnieść je również widelcem, wszystko dobrze wymieszać, smażyc ok 5 min.
Na koniec wlać słodką śmietanę, dodać sól, pieprz i paprykę ostrą do smaku, wszystko dobrze wymieszać, dodać jeszcze na sam koniec odrobinę posiekanej natki z pietruszki, smażyć jeszcze 5 min i gotowe. Ugotowac makaron, odcedzić i dodać do przygotowanego wcześniej sosu (uwaga: makaron do sosu, nigdy sos do makaronu) wymieszać to wszystko na patelni na małym ogniu (w razie gdy sos stężeje za bardzo, dodać odrobinę wody w ktorej gotowaliśmy makaron) i gotowe. Nakladac na talerz, na środku położyć 2-3 listki natki dla ozdoby i podawać.