Przepis na kotlety z cukinii, idealny także dla wegetarian.
Składniki:
- 1 kg cukinii
- 2 jajka
- vegeta
- mąka pszenna
- olej do smażenia
- ser żołty
Przygotowanie:
Cukinie obrać i zetrzeć na tarce o grubych okach. Doprawiamy solą i wykładamy na sito by cukinia puściła sok. Po tym czasie dodajemy jajko, straty ser, jeśli masa jest zbyt rzadka mozemy dodać mąki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i łyżka stołową formujemy małe placuszki. Smażymy z obu stron.
Dobra rada:
Placuszki sa świetne z gulaszem lub sosem koperkowym. Do samej potrawy mozna dodac ziola prowansalskie, koperek a nawet przyprawe do kurczaka.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













