Przepis na danie główne, schab po warszawsku idealny na niedzielny obiad bądż uroczystość.
Składniki:
- 400 g upieczonego schabu bez kości
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1 mała cebula
- 4 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka obrać ze skorupy, posiekać. Cebulę obrać, zetrzeć na tarce, ułożyć na sicie, przelać wrzątkiem, odcisnąć. Wymieszać jajka z majonezem i cebulą. Doprawić solą i pieprzem.
Schab pokroić na 4 plastry, każdy plaster naciąć głęboko w połowie grubości nie rozcinając do końca. W utworzoną w ten sposób kieszeń nałożyć jajka z majonezem i cebulą.
Jeżeli schab nie będzie podawany od razu, należy powlec go warstwą galaretki, aby nie wysechł.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













