Do przygotowania krokietów rybnych potrzebne nam będą filety rybne, pieczarki,masło, jajka, tarta bułka mąka, pietruszka oraz przyprawy. Życzę smacznego!!!
Składniki:
- 500 g filetów z ryby
- 100 g pieczarek
- 2 łyżki masła
- 3 jajka
- 200 g tartej bułki
- 1 łyżka pokrojonej natki
- pietruszki
- mąka
- sól, pieprz
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
Pieczarki obrać, opłukać, posiekać, przesmażyć na maśle, dodać opłukane filety i smażyć 10 minut.
Filety i pieczarki zmielić, dodać natkę, 2 żółtka, 100 g tartej bułki, doprawić solą i pieprzem. Ubić 2 białka na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą. Formować z masy wałeczki długości 6 cm i średnicy 2 cm. Panierować je w mące, 1 jajku rozbitym z łyżką wody i pozostałej tartej bułce. Smażyć krokiety na rozgrzanym tłuszczu, aż zrumienią się ze wszystkich stron.