Czekolaga orzechowa na gorąco doskonale nadaje się na długie zimowe wieczory. Polecam serdecznie i życze smacznego!!!
Składniki:
- 100 g mlecznej czekolady wedla
- 250 ml śmietanki kremówki
- 250 ml mleka
- orzechy włoskie starte na tartce
Przygotowanie:
Garnek z pokruszoną czekoladą wstawić do garnka z wrzątkiem . Rozpuścić po czym powoli dodać śmietankę dobrze wymieszać. postawić na małym palniku dodać mleko zagrzać. Nalać do pucharków dosypując do każdego po 2 łyżki włoskich orzechów startych na drobno.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













