Kotlety pożarskiego najlepiej podawać z sosem grzybowym, pieczarkowym lub maderowym oraz z kalafiorami lub zielonym groszkiem. Życzę smacznego!!!
Składniki:
- 500 g mięsa z drobiu
- 50 g czerstwej bułki
- 100 ml mleka
- 3 jajka
- 1 łyżka posiekanego
- koperku
- 2 łyżki mąki
- 100 g tartej bułki
- 4 łyżki masła
- sól
Przygotowanie:
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i zemleć z mięsem. Wymieszać mięso z 2 żółtkami i koperkiem. Osolić i delikatnie wymieszać z 2 ubitymi białkami. Formować z masy owalne kotlety, panierować w mące, 1 jajku rozbitym z łyżką wody i tartej bułce.
Kotlety zrumienić na maśle i dosmażać po 5 minut z obu stron na małym ogniu.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













