Nie masz pomysłu na obiad? Nie wiesz czym tu zaskoczyć? Spróbuj mojego przepisu na farzerowane cukinię. Życzę smacznego!!!
Składniki:
- 1 kg cukinii
- 2 cebule
- 2 łyżki masła
- 200 g mielonej wołowiny
- lub wieprzowiny
- 100 g śmietany
- 1 łyżeczka mąki sól, pieprz
- 1 łyżka posiekanego koperku
Przygotowanie:
Cebulę obrać, opłukać, posiekać, przesmażyć na maśle, dodać mięso, smażyć mieszając 10 minut.
Cukinię obrać, pokroić, usunąć pestki, miąższ pokroić w grubą kostkę, dodać do mięsa, dusić 10- minut, doprawić. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać śmietaną wymieszaną z mąką, zapiekać 20 minut w temperaturze 180 st.C. Posypać koperkiem i podawać.