Polecam gorąco przepis na faszerowane bakłażany. Jest prosty w przygotowaniu, a przede wszystkim bardzo smaczny.
Skladniki:
- 2 duże bakłażany
- 200 g farszu
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżki utartego parmezanu
Przygotowanie:
Bakłażany opłukać, przeciąć wzdłuż na pół, wydrążyć miąższ, pozostawiając warstwę grubości 6 mm. Wydrążony miąższ posiekać, przesmażyć na 3 łyżkach oliwy, gdy się zrumieni, wymieszać z farszem.
Bakłażany napełnić farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą i posypać parmezanem. Piec 45 minut w temperaturze 180 st.C.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













