Do przygotowania faszerowanych cebulek potrzebujemy zaledwie cebulę, farsz, bulion, maderę oraz przyprawy. Polecam gorąco!!!
Składniki:
- 4 duże cebule
- 200 g farszu
- 2 łyżki masła
- 100 ml bulionu
- sól
- cukier
- 50 ml madery
Przygotowanie:
Cebulę obrać, opłukać, wydrążyć, pozostawiając 3 zewnętrzne warstwy, a pozostały miąższ posiekać, przesmażyć na maśle i wymieszać z farszem. Cebule napełnić farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wlać bulion i maderę, osolić. Piec 40 minut w temperaturze 180 st.C.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













