Masz już dość tradycyjnych ziemniaków? Wypróbuj coś nowego. Oto przepis na pyszne ziemniaki po węgiersku. Życzę smacznego!!!
Składniki:
- 800 g ziemniaków
- 3 cebule
- 2 łyżki masła
- 200 ml śmietany
- sól
- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
Przygotowanie:
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić na ćwiartki lub ósemki, zalać wrzątkiem, osolić, gotować 3 minuty i odcedzić.
Cebulę obrać, opłukać, posiekać, zrumienić na maśle, oprószyć papryką, dodać ziemniaki i smażyć na złoty kolor.
Ziemniaki zalać śmietaną i dusić 15 minut na małym ogniu pod przykryciem.
Doprawić i podawać.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













