Bardzo prosty przepis na ciasto bez pieczenia. Głównym składnikiem są krakersy, które przekładamy kremem budyniowym.
Składniki:
- 3 duże paczki zwykłych krakersów (najlepsze są nie za słone)
- 1 litr mleka
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki
- 1 paczka margaryny
- 2 opakowania cukru waniliowego
Przygotowanie:
- Szklankę zimnego mleka wymieszać z mąką i cukrem waniliowym. Pozostałe mleko zagotować i rozpuścić w nim margarynę.
- Do ciepłego mleka wlać powoli, mieszając cały czas mleko rozmieszane z mąką i cukrem. Gotować do momentu otrzymania budyniu.
- Układać w naczyniu warstwami krakersy i przekładać je gorącym budyniem.
- Na wierzchu pozostawić warstwę budyniu i posypać pokruszonymi krakersami.
- Odstawić do wystygnięcia i stężenia.