Taka przekąska z pewnością zaskoczy twoich gości! Kurze jajka imitują popękane, prehistoryczne jaja dinozaura. Ten przepis kulinarny nie jest trudny w przygotowaniu, do przyrządzenia odbarwień używa się naturalnych składników. Efekt gwarantowany!
Składniki:
- 10 jajek
- 2 łyżki czarnej liściastej herbaty
- łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
- 1 łyżeczka anyżku
- 4 kostki maggi(ewentualnie 1-4 łyżki przyprawy maggi w płynie lub jeszcze lepiej-oryginalnego sosu sojowego)
- ziele angielskie
- kilka ziaren kolendry
Przygotowanie:
Jajka zalać zimną woda,doprowadzić do wrzenia i gotować 15 minutek. Trzonkiem noża lekko nadtłuc skorupki,ale ich nie obierać.Do wody dodać przyprawy i jajka w skorupkach,tak aby woda przykrywała jajka i gotować na maleńkim ogniu przez godzinę,a następnie pozostawić jajka w roztworze na co najmniej 8 godzin(najlepiej na cała noc).Obrać,pokroić na ćwiartki i podawać przybrane zieleniną – fajnie wygląda i ostro smakuje-doskonałe do kieliszeczka czegoś mocniejszego 🙂