Makaron orkiszowy robiony jest z mąki orkiszowej mielonej na kamiennych żarnach i wody. Posiada bardzo dużą wartość odżywczą. Po dodaniu białego sera i orzechów smakuje znakomicie. Sprawdźcie sami.
Składniki:
- 400 g makaronu orkiszowego świderki Bartolini
- 200 g białego sera
- 20 g orzechów włoskich
- oliwa z oliwek Sanremo Grup
- sól
- papryka
- arugula
Sposób przygotowania:
Do miski włożyć drobno posiekane orzechy włoskie, biały ser, dodać sól, całość wymieszać aż powstanie kremowa masa.
Do gotującej osolonej wody wrzucić makaron orkiszowy (polecam Bartolini), gotować go przez 5 minut.
Całość, makaron i krem wymieszać delikatnie w jednej misce, polać śmietaną dodać liście aruguli, wlać trochę oliwy z oliwek i jeszcze raz delikatnie wymieszać, dodać szczyptę pieprzu do smaku.