Przepis na potrawę rybną znakomicie nadającą się na główne danie. Do przygotowania potrawy wykorzystujemy mięso takich ryb jak łosoś i sola. Herbaciany duet z soli i łososia podany na grillowanej cukinii to danie łatwe w przygotowaniu i polecane osobom dbającym o figurę.
Składniki:
- 150 g łososia
- 150 g filetów soli
- 4 saszetki białej herbaty Irving Pure White
- sól morska
- pieprz biały
- rozmaryn
- 1 cukinia
- 2 łyżki oliwy
Przygotowanie:
- Łososia i solę pokroić na cienkie paski, oprószyć dokładnie herbatą, solą, białym pieprzem, połączyć razem tworząc plecionkę, odstawić na kilka godz. w chłodne miejsce.
- Następnie piec ok. 10 min. w temp. 130 st. C.
- Cukinię pokroić w plastry oprószyć solą, rozmarynem, usmażyć na ryglowanej patelni lub grillu.