Sezon na grilla jeszcze się nie skończył. Czy wypróbowałaś już wędliny marki Cedrob z serii parzonych? W ofercie dostępne są także parzone uda, podudzia i skrzydła kurcząt. Wstępna obróbka termiczna zapewnia uzyskanie kilkugodzinnego efektu grillowania już po pięciu minutach.
Chude kiełbasy, parzone części kurcząt oraz gotowe dania na grill od Cedrobu umilą tych wakacji czas spędzony wspólnie z rodziną na świeżym powietrzu. Pozwolą również rozwinąć kulinarne aspiracje plenerowych kucharzy przy zachowaniu diety bogatej w składniki odżywcze.
Wiosna i lato daje bardzo wiele możliwości przygotowywania potraw ze świeżych warzyw – sałat, sałatek, przekąsek, które są źródłem witamin. By grillowy posiłek stał się pożywny warto uzupełnić go potrawą zawierającą pełnowartościowe białko. Niskotłuszczowym i bogatym w składniki odżywcze źródłem białka są produkty drobiowe. Ich forma i sposoby przygotowania wręcz zachęcają by przygotowywać je na grillu.
Powszechnie znanym sposobem podawania drobiu w czasie grillowania jest pieczenie kiełbasek. Wybór produktów drobiowych jest ma wiele zalet – drobiowe mięso jest chude i zawiera wiele białka. W trakcie samego procesu pieczenia dodatkowy tłuszcz nie jest potrzebny, a ten zawarty w mięsie częściowo jest wytapiany. Dzięki temu kiełbasy złocista, grillowa oraz biała Cedrobu są chrupiące, a zarazem delikatne.
Szybkim i pożywnym pomysłem na grilla są produkty Cedrobu z serii parzonych. Nowa grupa – parzone uda, podudzia i skrzydła kurcząt dostępne są w dwóch wersjach w złotej oraz w pikantnej posypce po diabelsku. Zaskoczą one wielbicieli zarówno aromatycznych, jak i pikantnych mięs. Wstępna obróbka termiczna pozwala na uzyskanie kilkugodzinnego efektu grillowania już po pięciu minutach na rożnie. Mięso jest wtedy gorące i idealnie dopieczone – gotowe do spożycia. Tego typu dania sprawdzą się również na zimno jako dodatek do sałat. Z odrobiną oliwy z oliwek i octu balsamicznego, lekko rozdrobnione pozwolą przygotować pyszną sałatkę cezar, a z dodatkiem pikantnej salsy pomidorowej będą pyszną i zdrową przekąską.
Poszukujących nowych smaków zaskoczą czosnkowe i koperkowe kotlety babuni Cedrobu. Gotowe kotlety produkowane są z doskonałej jakości mięsa kurczęcego. Dostępne są w dwóch wersjach przyprawione czosnkiem lub koperkiem, serwowane w chrupiącej panierce smakują zupełnie jak te przygotowane własnoręcznie. Natomiast kebabki drobiowe mexico są wyśmienicie przyprawione ostrą papryką i ziołami. Ich egzotyczny aromat będzie się unosił podczas grillowania zachęcając do konsumowania. Gotowe produkty Cedrobu przygotowane z delikatnego mięsa drobiowego zawierają dużo białka, podstawowego budulca komórek, można je również podawać w ciekawej formie
Chrupiąca skórka, delikatny armat przypraw i ziół grillowanych mięs cenią sobie wszyscy Polacy, jednak często zapominają, iż potrawy serwowane w ten sposób powinny być również pożywne i zdrowe. Korzystając z wiedzy zdobytej przez lata dostarczania swoim konsumentom doskonałych produktów w tym roku Cedrob przygotował dla swoich konsumentów ofertę prostych rozwiązań dla wszystkich wielbicieli spędzania wolnego czasu na łonie natury.
Sugerowana cena detaliczna:
Produkty parzone: uda, podudzia, skrzydła po diabelsku i w posypce – od 15 do 20 zł/kg
Kiełbasy złocista 11,78 zł/kg, grillowa drobiowa 12,18 zł/kg, grillowa wieprzowa 12,20 zł/kg, biała 14,99 zł/kg
Produkty gotowe: kotlety babuni czosnkowe 8,44 zł/op 590g, kotlety babuni koperkowe 8,44 zł/op 590g, kebabki mexico 3,76 zł/op 280g