
Choć trochę lata w środku zimy? Czemu nie - bób tak świetnie znosi mrożenie, że po rozmrożeniu smakuje jak świeży.
czas: 15 minut
składniki:
bób
sól
przyrządzanie:
Bób dokładnie umyć. Zagotować sporą ilość (około 1,5 litra wody na kilogram bobu) wody i lekko ją osolić. Bób umieścic na dużym sicie i obficie blanszować wrzątkiem, a następnie przelać zimna wodą. Gdy ostygnie, pakować do torebek na mrożonki i zamrażać. Tak przygotowaną mrożonkę można przechowywać przez kilka miesięcy.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













