
Egzotyczna nalewka o delikatnym kokosowo - mlecznym smaku
czas: 1 godz + 7 dni
składniki:
300 g wiórek kokosowych
250 ml skondensowanego niesłodzonego mleka
250 ml skondensowanego słodzonego mleka
250 ml \"zwykłego\" mleka
0,5 l wódki
przyrządzanie:
Wiórki kokosowe zagotować z mlekiem. Wymieszać z oboma rodzajami mleka oraz z wódką. Odstawić w zakręconym szczelnie słoju na 7 dni. Następnie zlać do butelki, dokładnie wyciskając na sicie wiórki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













