Są rzeczy, które ze względu na swój smak kosztują majątek. Oto rarytas, na które stać dosłownie każdego i który daje setki możliwości do przyrządzenia ciągle nowych, zaskakujących potraw
Z cukinią można robić wszystko: gotować, miksować, smażyć, grillować i piec. Dlatego jest jednym z ukochanych warzyw wszystkich kucharzy – można ją łatwo przygotować, doskonale poddaje się też wszelakim smakom.
Oto wybór kilku przepisów, które śmiało możemy polecić nawet tym, którzy w kuchni stawiają swoje pierwsze kroki.
Zacznijmy od propozycji najprostszej, czyli PLACUSZKÓW Z CUKINII, które będą idealną przystawką, choć w większych ilościach spokojnie mogą też pełnić funkcję dania głównego. Zaraz potem dokonajmy wyboru co do zupy. Możemy zaserwować KREMOWĄ ZUPĘ CZOSNKOWĄ Z CUKINIĄ, jak i FRANCUSKĄ ZUPĘ JARZYNOWĄ Z PISTOU.
Podczas przygotowania dania głównego możemy zaszaleć. Smakować będzie i JARZYNKA Z CUKINII, i ZAPIEKANKA Z CUKINIĄ I SZPINAKIEM. Miłośnicy kuchni włoskiej mogą zaserwować PENNE Z CUKINIĄ I RICOTTĄ, amatorzy potraw z Francji sięgną po PATELNIĘ PROWANSALSKĄ. Ale nawet zwolennicy najbardziej wymyślnych potraw z przyjemnością zjedzą CUKINIĘ FASZEROWANĄ FETĄ i ORZECHAMI.
Smacznego życzy serwis z samymi sprawdzonymi przepisami
Palcelizac.pl