
Kawałki kurczaka w panierce z wiórków kokosowych smakują wyśmienicie
przepis z kuchni: tajskiej
czas: 20 minut
liczba porcji: 4
składniki:
400 g piersi z kurczaka
1 szkanka wiórków kokosowych
pół szklanki oleju do smażenia
sól, pieprz
przyrządzanie:
Pierś z kurczaka umyć, osuszć, pokroić na niewielkie paski. Każdy kawałek oprószyć solą i pieprzem, a następnie panierować w wiórkach kokosowych, mocno dociskając, aby panierka nie odchodziła w trakcie smażenia. Wrzucać na mocno rozgrzany tłuszcz i krótko smażyć na zloty kolor z obu stron.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













