
Delikatna pierś kurczaka świetnie będzie smakować grillowana w plastrach boczku
czas: 30 minut + 3 godziny marynowania
liczba porcji: 4
składniki:
4 małe piersi kurczaka
4 duże palstry wędzonego boczku
1/3 szklanki oliwy
3 łyżki białego wina
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
przyrządzanie:
Kurczaka dokładnie umyć i osuszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z oliwą i winem, solą i pieprzem. Do marynaty włożyć kawałki kurczaka. Następnie je odsączyć, zwinąć, owinąć plastrami boczku, po czym spiąć wykałaczkami. Grillować po 10 minut każdą stronę, polewając marynatą.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













