
Coś dla miłośników sera - cztery jego rodzaje na jednej pizzy
przepis z kuchni: włoskiej
czas: max 2,5 godz. w zależności od wariantu
liczba porcji: 2
składniki:
200 g sera mozzarella (patrz także składniki ciasta i sosu)
po 150 g serów gorgonzola, camembert, feta
przyrządzanie:
Na cieście CIENKIM lub PUSZYSTYM rozprowadzić SOS POMIDOROWY. Następnie oba placki posypać połową rozdrobnionej mozzarelli, resztą posypać obficiej po jednej z ćwiartek na każdej pizzy. Pozostałe sery ułożyć na trzech kolejnych ćwiartkach. Zapiekać 20 minut w temperaturze 180 stopni.
uwagi:
W zależności od upodobań można użyć innych serów, np.: gruyere, parmezanu, koziego itp.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













