
Połączone smaki miodu, musztardy oraz suszonych ziół świetnie komponują się z delikatnym mięsem z polędwicy
czas: 10 minut + 2 godziny marynowania
liczba porcji: 4
składniki:
2 polędwiczki wieprzowe
2 czubate łyżki miodu
2 czubate łyżki musztardy
2 łyżki oliwy
po dużej szczypcie ostrej papryki i suszonego tyminaku
tłuszcz do smażenia
sól, pieprz
przyrządzanie:
Polędwiczki pokroić na plastry grubości ok. 1,5 cm, delikatnie rozbić, oprószyć pieprzem i solą. W misce rozmieszać miód, musztardę i oliwę, dodać paprykę oraz tymianek. Powstałą mieszaniną pokryć kawałki polędwiczek, wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Następnie smażyć na złoty kolor z obu stron.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













