
Rarytas do szybkiego przyrządzenia przez każdego
czas: 15 minut + chłodzenie
liczba porcji: 4
składniki:
400 g wątróbek drobiowych,
1 cebula,
30 ml oleju,
1 łyżeczka żelatyna,
sól,
pieprz,
60 ml wina czerwonego wytrawnego,
80 g masła,
3 saszetki herbaty Irving Tea Cocktails Poziomki z nutą Wanilii
przyrządzanie:
Na oleju przesmażyć cebulę z wątróbką, doprawić solą i pieprzem, podlać winem dusić ok. 4 min. Całość zmiksować na jednolitą masę dodając masło. Z herbaty zrobić mocny napar ok. 200 ml. Rozpuścić w herbacie żelatynę. Pate ułożyć w kamiennych miseczkach, zalać naparem z herbaty, pozostawić w lodówce, aż galaretka zastygnie.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













