Szybkie i smaczne danie, połączenie łososia z aromatycznym sosem śmietanowym godne polecenia.
czas: 35 minut
liczba porcji: 4
składniki:
1 cebula cukrowa
Opakowanie kremowego serka (np. Bieluch naturalny)
2 łyżki gęstej śmietany
2 łyżki majonezu
30 dag łososia sałatkowego
1 łyżka kaparów
Sól i biały pieprz do smaku
Oliwa z oliwek
500 dag makaronu farfalle (kokardki)
przyrządzanie:
Na rozgrzanej oliwie zeszklij pokrojoną w piórka cebulę. Gdy cebula będzie miękka dodaj łososia. Gdy łosoś będzie biały dodaj kapary i podsmaż jeszcze wszystko razem 2 minuty. W misce wymieszaj: majonez, śmietanę i serek i przelej przygotowany sos na patelnię. Gdy sos się zagotuje dodaj do niego ugotowany al dente makaron. Dodaj do smaku sól i pieprz (uważaj: łosoś sam w sobie jest słony, także kapary mają sól, być może dodatkowa porcja soli nie będzie już potrzebna). Wymieszaj dokładnie makaron z sosem i podawaj.