czas: 60 minut
liczba porcji: 4
składniki:
2-3 jabłka
½ selera
1 pietruszka
½ pora
1 marchew
świeży korzeń chrzanu: ilość w zależności od ostrości
estragon francuski
czosnek
2-3 sztuki pomidorów suszonych
ziele angielskie, pieprz, sól
przyrządzanie:
Wszystkie warzywa i jabłka obrać, a następnie pokroić na mniejsza części. Jeśli posiadasz blender z możliwością miksowania płynów o wysokiej temperaturze, wlej do pojemnika max. 1 litr wrzątku, dodaj warzywa i jabłka oraz pozostałe składniki, oprócz estragonu i zmiksuj je na gładki krem. Natomiast jeśli posiadasz zwykły blender , ugotuj warzywa nie dodając chrzanu. Dołóż pozostałe składniki i przyprawy, a potem zmiksuj. Na koniec posyp zupę estragonem.
uwagi:
Źródło: smakoterapia.blogspot.com