Oliwki to znakomity dodatek do wielu dań, ale także smaczna przekąska pomiędzy posiłkami. Hiszpańskie oliwki potrafią wprawić w iście wakacyjny klimat. Dzisiaj prezentujemy łatwy i szybki przepis na pyszną oliwkową kompozycję smaków.
składniki:
- hiszpańskie czarne oliwki,
- oliwa z oliwek, szparagi,
- cienkie plasterki czarnych trufli,
- wędzona szynka,
- sól morska,
- świeżo zmielony czarny pieprz.
przyrządzanie:
- Odrobinę oliwy z oliwek rozgrzać na patelni, dodać szparagi i czarne trufle,
- smażyć do momentu, aż szparagi będą miękkie.
- Doprawić solą i pieprzem, odstawić do ostygnięcia.
- Dodać oliwki oraz szynkę pokrojoną w paski.
- Delikatnie wymieszać, następnie przełożyć do salaterki.
SMACZNEGO!
uwagi:
Więcej informacji na temat hiszpańskich oliwek na: www.hiszpanskieoliwki.pl