Potrzebujesz oryginalnej zupy na szybko? Krem z papryki spełni Twoje oczekiwania. Szybko, łatwo i smacznie - te 3 wyrazy najlepiej charakteryzują ten posiłek.
czas: 8 minut
składniki:
- 5 szklanek pokrojonej papryki
- 1 1/2 szklanki mleka orzechowego
- 1/4 szklanki świeżej bazylii, porwanych listków
- 2 łyżeczki suszonego oregano
- 2 namoczone daktyle
- Szczypta soli morskiej, do smaku
- 1/2 łyżeczki przeciśniętego czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek virgin
- Szczypta pieprzu ziołowego, do smaku
przyrządzanie:
- Paprykę wraz z mlekiem, bazylią, oregano, daktylem, solą i czosnkiem zmiksuj na gładko w blenderze.
- Podczas miksowania dolej powoli oliwę. Aby zupa była ciepła miksuj ją przez extra dodatkowe 2 minuty.
- Zupę można przechowywać w lodówce do 2 dni.