Ciasto jogurtowe to jedno z najprostszych pomysłów na deser. Szybko się je przygotowuje, nie potrzebujesz nawet miksera. A jej smak zachwyci każdego łasucha. Oto nasz przepis.
składniki:
- opakowanie jogurtu naturalnego
- 500 g mąki pszennej
- szklanka cukru
- szklanka oleju
- 3 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru z wanilią lub wanilinowego
przyrządzanie:
1. Do miski wlewamy jogurt. Dodajemy do niego szklankę oleju. Do masy wbijamy jajka i wszystko lekko mieszamy.
2. Do drugiej miski dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy i mieszamy.
3. Mieszamy ze sobą zawartość dwóch misek za pomocą łyżki, aż składniki się połączą.
4. Wlewamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Wstawiamy do piekarnika nastawionego na 190 stopni na około 40 minut.