Jak urozmaicić sobie kanapki? Podaj je z wyśmienitymi pastami warzywnymi! Dziś podajemy przepis na pastę z brokuła i rukoli! Oto zielona dawka zdrowia i energii na cały dzień.
składniki:
- 125 g rukoli
- 6 różyczek brokuła
- kostka sera twarogowego (tłustego lub półtłustego)
- 1 łyżka musztardy
- 30 g płynnego miodu
- 30 g musztardy diżońskiej (dijon)
- sok z jednej limonki
- 100 ml oliwy z oliwek
przyrządzanie:
1. Rukolę i brokuła płuczemy pod bieżącą wodą i pozostawiamy do odsączenia na sitku.
2. Rukolę, brokuły, płynny miód, musztardę i sok z jednej limonki miksujemy blenderem. Dolewamy stopniowo oliwę z oliwek.
3. Następnie dodajemy majonez i pokruszony palcami ser twarogowy.
4. Dokładnie mieszamy i nakładamy na kanapki.