Chcesz urozmaicić lemoniadę? Wypróbuj ją w zupełnie innej i niespodziewanej odsłonie. Dodaj do niej kilka listków bazylii, a jej smak będzie dla ciebie niezapomnianym przeżyciem!
składniki:
- szklanka soku z cytryn
- pół szklanki cukru
- 4 szklanki wody
- liście bazylii
przyrządzanie:
1. Jedną szklankę wody gotujemy z cukrem i odstawiamy do ostygnięcia.
2. Następnie łączymy z trzema szklankami chłodnej wody.
3. Liście bazylii miksujemy blenderem i dodajemy do lemoniady.
4. Podajemy z lodem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














