Smażony łosoś w miętowej marynacie to propozycja dla poszukiwaczy nietypowych smaków. To idealna propozycja na rodzinny obiad, która z pewnością zaskoczy każdego!
składniki:
filet z łososia
1/2 małej czerwonej cebuli drobno posiekanej
25g liści mięty
2 łyżki mielonych migdałów
1 ząbek czosnku drobno posiekany
4 łyżki oliwy extra vergine
2 łyżki soku z limonki
sól
pieprz
przyrządzanie:
1. Łososia myjemy i osuszamy.
2. Przygotowujemy marynatę: wszystkie składniki drobno siekamy i mieszamy ze sobą.
3. Rybę maczamy w marynacie przez 10 minut.
4. Smażymy z obu stron.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














